Asus Chi T300

18

Asus şi-a câştigat o bună reputaţie în segmentul dispozitivelor convertibile care pot fi utilizate pe post de tabletă şi laptop prin gama Transformer Book, aflată deja pe piaţă de ceva timp şi ajunsă aproape de maturitate.

Producătorul taiwanez a lansat recent gama Transformer Book Chi prin care îşi propune să ridice standardul dispozitivelor Transformer Book la un nivel neatins în trecut, mizeazând pe produse mai apropiate de segmentul premium, mai subţiri şi mai uşoare şi cu o reconfigurare a sistemului de prindere al tastaturii de ecran.

Timp de câteva zile, am avut în test un Asus Chi T300, cel mai mare dispozitiv din gama Chi, care este de fapt o tabletă cu un ecran de 12.5” ce rulează sistemul de operare Windows 8.1, la care se poate ataşa un docking station care include tastatură şi trackpad. Versiunae de test este similară cu cea disponibilă în prezent în magazinele din România.

Asus Chi T300

 

Ce este Asus Chi T300?

Asus Transformer Book Chi T300 este un dispozitiv 2-în-1, o tabletă cu Windows 8.1 cu ecran de 12.5”, ce poate fi utilizată şi pe post de laptop prin ataşarea unui docking station.

Asus Chi T300 Asus Chi T300

 

Specificaţii tehnice Asus Chi T300

Iată principalele caracterisitici tehnice ale modelului testat:

Asus Transformer Book Chi T300
Ecran IPS 12.5″, 2560×1440 pixeli, touch
Procesor Intel Broadwell Y Core M-5Y10c
Grafica integrata, Intel 5300 HD
Memorie 8 GB LPDDR3 dual-channel
Stocare 128 GB SSD
Conectivitate Wireless N, Bluetooth
Porturi micro-USB 3.0, micro-HDMI, microSD card reader
Baterie 32 Wh
OS Windows 8.1
Dimensiuni Tableta: 317.8 x 191.6 x 7.6
Dock: 318 x 192 x 8.9 mm
Greutate Tableta: 0.72 kg
Dock: 0.7 kg
Extra adaptor microUSB – USB inclus

Ce ne-a plăcut

Asus Chi T300 este format din două componente distincte care se ataşează una de alta cu uşurinţă. Prima este tableta propriu-zisă, care găzduieşte ecranul, componentele hardware, acumulatorul şi toate porturile, în timp ce a doua este docking station-ul, care este practic o tastatură bluetooth si o bază pentru dispozitiv în modul laptop.

Pentru o tabletă cu diagonala de 12.5”, Chi are o construcţie foarte bună: poate fi ţinută cu uşurinţă într-o singură mână, întrucât marginile au fost desenate într-un mod inteligent, iar spatele este mat, plăcut la atingere. În plus, are o grosime de numai 7.6 mm şi cântăreşte circa 700 de grame. Formatul 16:9 al ecranului şi rama destul de generoasă fac totuşi jucăria destul de mare şi poate uşor incomodă, însă dimensiunea ecranului are desigur şi beneficii. Cert este că Chi-ul T300 nu concurează neapărat tabletele standard, precum iPad-urile sau Galaxy Tab-urile. Pentru competiţia cu acestea Asus a pregătit un model mai mic şi mai accesibil, Chi-ul T100, despre care vom discuta într-un articol viitor.

Asus Chi T300

 

Discussion18 comentarii

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.