Asus N551

18

Asus N551

Asus este unul dintre producătorii consacraţi de laptopuri multimedia, iar unul dintre ultimele modele lansate inclusiv în magazinele din România este N551JK.

Aşa cum sugerează şi numele său, vorbim despre o actualizare mai degrabă minoră a predecesorului N550 , însă producătorul taiwanez a reuşit să îmbunătăţească unele elemente deficitare pentru a reprezenta o opţiune demnă de luat în calcul pentru o achiziţie.

Chiar dacă designul a ramas în bună măsură acelaşi, există o serie de modificări interesante la nivelul ecranului, sistemul de răcire sau a sunetului.

Cu menţiunea că noi am avut la test una dintre versiunile de top ale acestui laptop, cu procesor Intel Core i7, placă video Nvidia GeForce GTX 850 şi 16 GB RAM, te invităm să citeşti review-ul pentru a afla exact ce noutăţi aduce N551JK în segment şi care este raportul calitate-preţ al acestuia.

Asus N551

Ce este Asus N551JK?

Asus N551JK este un laptop multimedia cu ecran cu diagonala de 15” adresat unui segment variat de utilizatori. Notebook-ul este util atât pentru activităţi de tip office, cât şi pentru muzică şi filme, dar şi pentru jocuri, evident în anumite limite impuse de configuraţia hardware.

Asus N551

Specificaţii tehnice Asus N551JK

Înainte de a discuta pe larg despre caracteristicile laptopului, este bine să afli specificaţiile sale complete:

Asus N551JK
Ecran IPS, 15.6”, FullHD
Chipset Intel Haswell HM86
Procesor Intel Core i7-4710HQ
Grafica Intel 4600 HD + Nvidia GeForce GTX 850M
Memoria RAM 16 GB DDR3
Stocare HDD 1 TB + SSD 24 GB
Conectivitate Wireless, bluetooth, Gigabit LAN
Porturi 3xUSB, SD card, HDMI, mini-DisplayPort
Software Windows 8.1
Acumulator Li-Ion 56 Wh
Dimensiuni 383x259x33 mm
Greutate 2.6 kg
Altele tastatura iluminata

Ce ne-a plăcut

Aşa cum ne-am obişnuit în cadrul laptopurilor multimedia din seria N, capacul lui N551 este confecţionat din aluminiu şi include logo-ul Asus, iluminat la o intensitate mai degrabă medie, potrivită pentru cele mai multe situaţii. Totuşi, Asus a adoptat o particularitate a designului specifică Zenbook-urilor şi a integrat celebrele cercuri concentrice pe suprafaţa capacului.

În schimb, partea din spate este realizată din plastic şi se întinde şi în părţile laterale ale dispozitivului: în stânga există sistemul de răcire, pentru ca în dreapta să regăsim unitatea optică. Această schimbare de design, în detrimentul aluminiului folosit integral pe N550, are avantajul de a permite un acces mai facil la componentele interne (unitatea de stocare şi memoria RAM). În plus, aerul este evacuat prin grilele masive amplasate în partea stângă, dar acest lucru a determinat mutarea conectorilor mai aproape de partea frontală a dispozitivului.

Asus N551

 

Discussion18 comentarii

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.