Dead Island: Riptide

0

Dead Island: Riptide este un expansion independent pentru Dead Island, jocul ce a captivat imaginația jucătorilor cu al său trailere și imagini prezentate. Pimul joc al seriei a oferit o experiență dezbinată care a fost oarecum împiedicată de către unele probleme de lansare, și cqteva decizii luate prost de către dezvoltatori, iar Reptide a avut rolul de a rezolva aceste probleme, și de a atinge potențialul maxim al acestei serii.

 

Titlul, dezvoltat de către Techland și distribuit de către Deep Silver este un amestec de nou și vechi, care nu prea reușește să inoveze genul într-un mod semnificativ și nu a acordat atenția maxima detaliilor ce-l puteau face un blockbuster. La început, jocul este putin peste Dead Islan, având un caracter în plus și noi zone de explorat.

 

Jucătorii au posibilitatea să aleagă dintre cele 4 caractere ale jocului original, sau să aleagă unul nou introdus în joc, capoi îți vei aduce puțin aminte cum sa fugi, lovești, și să schimb armele până când toți zombii sunt morți și vei putea să progresezi. Jucătorul este lăsat să se descurce pe cont propriu pe noua insulă, Panalai, o vesriunea a lui Banoi din primul joc, dar cu mai multă umezeală și mai mult pericol.

Dead Island: Riptide Dead Island: Riptide

Neglijat de către dezvoltatori este faptul că povestea jocului este cam săracă, nu prea reușind să creeze o legătură clară între jucători și personajul controlat de aceștia. Mai multă emotie nu ar fi stricat pentru lumea înconjurătoare, cât despre amestecul horror prezent nu ne putem plânge.

 

Gameplay-ul nu este foarte mult schimbat, chiar și prin noul personaj John Morgan, ce are o serie de mișcări ce-i permit să se descurce cu hoardele de zombii și să elibereze spațiul pentru a supraviețui. Dar alegerea unui caracter din primul joc îți va da o senzație de familiarizare cu jocul, dar asta nu înseamnă că e chiar nevoie să alegi un astfel de personaj, noile personaje oferindu-ți posibilitatea de a descoperi noi talente.

 

Din păcate jocul nu dispune de vre-un val interminabil de zombii ce năvălesc peste tine, Dead Island: Riptide aruncând câțiva zombii peste tine și oferindu-ți posibilitatea de a explora mai mult mediul înconjurător. Mașinile și bărcile sunt mult mai importante acum, pentru că dezvoltatorul a dorit să le arate jucătorilor adevărata scală a insulee, cu frumusețile și teroarea acesteia.

Dead Island: Riptide Dead Island: Riptide

Urcă-te într-o masină atunci când ai nevoie de protecție suplimentară, dar asigură-te că menți cursul drumului și nu execuți manevre demne de cascadori, putând să rămâi pur și simplu înțepenit în peisaj. Lupta cu zombii este destul de amuzantă, și după 15 minute de lupte încontinuu vei începe să te plictisești de această monotonie, simți nevoie de a primi altceva nou.

 

Se pare că Techland a fost foarte interesat să păstreze experiență în joc cât mai aproape de cea a lui Dead Island, o abordare ce ar fi avut sens daca echipa ar fi încercat să dezvolte un DLC pentru joc, nu un expansion de sine stătător. Măcar dezvoltatorul s-a chinuit să elimine diversele bug-uri ce au deranjat mulți jucători din engine-ul jocului. Per ansamblu, Dead Island: Riptide prezintă o grafică de calitate, dar diferența dintre primul joc și acesta nu este vizibilă.

 

Armele sunt foarte detaliate, zombii au un mers mai târșâit acum, înainte ca aceștia să fie omorâți, încă o dată iar uneori pur și simplu te vei opri să admiri splendidul peisaj, chiar dacă pe urmele tale sunt 10 zombii ce încearcă să-ți mănânce creierul. Animatiile sunt și ele foarte bine detaliate, repzezentând dezmembrarea zombiilor destul de realistic, cred, dar asta nu este un motiv întemeiat de a iubi jocul când acesta nu reușește să mulțumească la capitolul gameplay. Sunetul nu reușește să impresioneze, chiar dacă dezvoltatorul s-a chinuit să adauge diferite sunete pentru majoritatea armelor.

Dead Island: Riptide Dead Island: Riptide

Poți să treci de unul singur prin toată povestea lui Dead Island: Riptide, dar este mult mai amuzat să o faci alături de prieteni în multiplayer, uneori jocul devenind destul de greu, făcând experiența de joc mult mai plăcută, chiar și în ciuda mecanici repetitive a acestuia. Oamenii sunt încă o dată aruncați și amestecați pentru a crea un mix al distracției, cu mai puține tactici și atenție la armament, și mai mulți zombii, jiecare jucător arătându-și cele mai bune abilități și cele mai bizare metode de a omorâ zombii.

 

Singura problemă ce intervine va fi câți prieteni adevarați ai, pentru că zombii nu vor fi deloc miloși când te vor prinde la pămând „heii nu-i mâncați creierul, stați să vină prietenul să ma omoare!”, în nici un caz.

 

Dead Island: Riptide este un joc ce nu prea îți poti da seama dacă este un mare DLC pentru primul joc al seriei, sau un adevărat sequel, ce ar fi necesitat o mai mare inovatie si o îmbunătățire a gameplay-ului. Ca un expansion de sine stătător, jocul clar țintește să ofere experiența lui Dead Island, chiar dacă îți lasă impresia de ceva schimbat.

 

Sunt de părere că întreg mixul jocului,  reprezinta un prequel pentru Dead Island 2, iar Techland le-a arătat jucătorilor cum zombii pot evolua, pregătindu-i pentru următorul nivel. Până atunci jucătorii ce sunt interesați de gameplay, le recomand primul joc, să vadă dacă chiar le place, si abia apoi să treacă la Dead Island: Riptide.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.