Insurgency

17

Insurgency

Insurgency a fost lansat inițial ca un mod special pentru Half-Life 2 în 2007 și după ce a oferit o experiență de joc foarte bună, iar acum dezvoltatorul New World Interactive a lansat acum titlul ca unul de sine stătător. Insurgency promite nu doar sa aducă înapoi cele mai populare moduri de joc avute inițial, ci și altele noi, incluzând o experiență cooperativa pentru cei ce vor să lupte alături de alți jucători împotriva AI-ului jocului. Să vedem acum cât de bine a reușit noul titlu să mulțumească vechii fani cât și pe jucătorii noi.

Insurgency

Insurgency a fost disponibil și înainte de această lansare prin programul Early Access de pe Steam, oferindu-le jucătorilor posibilitatea de a modela jocul așa cum doresc, oferind dezvoltatorului feedback prețios în faza de dezvoltare. Acest lucru a fost minunat, dezvoltatorul oferind update-uri săptămânale titlului, pentru a îmbunătăți experiența de joc, hărțile și gameplay-ul în sine. Totul pentru a ajunge la acest produs final, un first-person shooter ce pune accentul pe realism și-și plasează acțiunea în diferite locații din Orientul Mijlociu.

Insurgency

Jucătorii se pot angaja în meciuri cooperative sau competitive, putând urma și un curs de antrenare solo. Experiența cooperativă pune anumiți jucători împotriva AI-ului, incluzând clasicele Checkpoint-uri sau Outpost-uri. Jucătorii au anumite scopuri, precum supraviețuirea în fața valurilor de inamici, dar și progresul printr-o hartă și securizarea unor puncte de control. Experiența cooperativă este distractivă, iar lucrul în echipă reprezintă totul în această experiență realistă, unde un glonț bine plasat te poate doborâ fără să apuci să ripostezi.

 

Experiența competitivă este mult mai variată, incluzând diferite moduri de joc precum Push, Search and Destroy, Strike, VIP sau Firefight. Toate aceste moduri de joc oferă o experiență de joc variată, jucătorii având parte de acțiune pe șapte hărți diferite ce sunt foarte mari, jocul adaptându-se și pentru meciuri cu până la 32 de jucători. Sunt două echipe: Security și Insurgents, fiecare divizata în diferite echipe mai mici, unele având rolul de asalt, altele de suport și tot așa. Poți alege variate roluri în fiecare echipă, pentru a nu avea un excedent de jucători pentru același rol.

Insurgency Insurgency

Poți debloca noi arme și echipamente sau atașamente pentru cele deja deținute de tine. Dar ai grijă, căci greutatea unui amortizor îți poate afecta câtuși de puțin rezistența și mobilitatea, așa că nu ar fi bine sa cari după tine întreg echipamentul pentru diferite situații, și ar trebui să te limitezi la strictul necesar pentru îndeplinirea obiectivelor în acel moment. Comunicarea reprezintă cheia succesului, în special datorită faptului că nu ai parte de o hartă pentru a repera inamicii pe radar, sau vre-un indicator atunci când se trage asupra ta să-ți dai seama imediat din ce parte se trage. Pentru cei ce nu au un microfon, ai la dispoziție o serie de unelte ce-ți permit să marchezi anumite zone, cerând atacul asupra acestora, să ceri ajutor sau altele.

 

Vei avea parte și de momente enervante, în special atunci când ești omorât de inamici ce stau ascunși, așa ca folosește cu inteligență grenadele, fumigenele sau chiar și lansatoarele de rachete. Avem parte de asemenea și de diferite bug-uri în joc, în special în redarea unor animații în timpul accidentelor, dar dezvoltatorul a promis ca va rezolva aceste mici dar enervante probleme cât de curând, prin diferite update-uri, exact ca în faza de dezvoltare Early Access.

 

În termeni vizuali, jocul se prezintă foarte bine, mai tot jocul având o paletă de culori ce se îndreaptă spre maro, datorită locațiilor amplasate în Orientul Mijlociu, și implicit a nisipului de este pretutindeni. Unele texturi nu se prezintă ca fiind foarte bune, dar cele mai importante și vizibile mai tot timpul sunt realizate cu finețe. Coloana sonoră însă nu este așa impresionantă, dar efectele sonore sunt reușite. Vei auzi niște sunete specifice școlilor sau piețelor, cât și a unor facilități abandonate, ce fac jocul să pară cât mai real.

Insurgency Insurgency

Insurgency este un first-person shooter multiplayer destul de reușit, iar celor cărora le-a plăcut modul original lansat în 2007 vor găsi cu siguranță multa distracție în noul titlu de sine stătător. Cei ce caută să-și testeze abilitățile de soldați vor putea face cu ușurință acest lucru, atât în moduri cooperative cât și competitive. Desigur, este destul loc pentru multiple îmbunătățiri, o mulțime fiind deja rezolvate de către New World Interactive și altele urmându-și cursul normal de urmare a perfecțiunii.

GRAFICĂ – 8
GAMEPLAY – 9
POVESTE – 7
SUNET – 8
Insurgency

Discussion17 comentarii

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.