iPhone 4s

19

Astăzi o să vă spun părerea mea despre iPhone 4S . De ce tocmai acum? Știu că el a apărut de ceva vreme și că mulți îl consideră deja „răsuflat” și învechit, însă un prieten care nu se pricepe deloc la iPhone-uri și-a luat acum câteva zile unul și eu a trebuit să-l ajut cu toate setările. Eu am mai folosit iPhone-uri și înainte și m-am documentat extensiv (și intensiv! ) atunci când am decis să-mi achiziționez un telefon (vezi telefonul pe care mi l-am ales și de ce aici), însă până ieri, nu mă gândisem să scriu și un review.

De ce să îți cumperi iPhone 4S ?

iPhone 4s

Știu că e iPhone și că mulți acum fac pe hipsterii și nu vor Apple. Alții nu vor iPhone deoarece nu doresc să pară „fițoși” pentru că iPhone-ul a avut și încă are imaginea asta de „telefon de fițe”.

DAR – și este un dar – nimeni nu poate nega că raportul calitate/preț este excepțional (unii ar spune și că este cel mai bun la momentul actual, bine – asta când discutăm despre iPhone 4S cumpărat la mâna a doua, second-hand). Vrei ca telefonul să nu se blocheze (bineînțeles că da) ? Ești un utilizator care nu vrea să modifice foarte mult interfața și telefonul în sine? Vrei ceva pentru uz de zi cu zi pentru muzică, fotografii (decente), facebook și whatsapp? Vrei ceva la un preț accesibil?

Dacă răspunsul este „da” la toate întrebările de mai sus, atunci iPhone 4S este alegerea potrivită pentru tine!

Despre specificațiile telefonului 4S

iPhone 4s

Dacă vă uitați pe specificațiile lui și le comparați cu ale unui telefon pe Android, cele ale 4S-ului or să vi se pară slabe, iar pentru unii pot părea chiar o glumă. Însă, așa cum bine știm, iPhone-ul funcționează pe sistemul de operare iOS! Asta este caracteristica definitorie a produselor Apple și cea care face toată diferența.

Telefonul are doar 512MB RAM, Procesor Apple A5 Dual Core cu Frecvența de 1GHz, Camera foto de 6MPx, iar cea secundară de 0.3 ( mai puține selfie-uri! ), cu o baterie de 1432 mAh și un Display de doar 3.5 inch.

Cam slab, nu? Nu. Tot ce trebuie să faceți este să testați telefonul și o să observați cât de bine se mișcă în aplicații și în jocuri. Memoria este perfect distribuită datorită iOS-ului, iar procesorul este suficient și poate duce toate aplicațiile de care poate avea nevoie un utilizator obișnuit.

Ce versiune de iOS să ai instalată pe iPhone 4S?

iPhone 4s

Când și-a luat telefonul prietenul meu, el avea instalat pe el iOS 7, însă telefonul ne notifica de faptul că este disponibilă versiunea 8 de iOS pentru acest model de telefon. Am vorbit cu mai mulți colegi și prieteni care aveau iPhone și după toate ăstea am ajuns la concluzia că, pentru nevoile prietenului meu, iOS 7 este mai mult decât suficient.

Însă, dacă ție ți se pare că noile update-uri te-ar ajuta enorm, că ai nevoie neaparată de ele, nimeni nu te oprește să-ți actulizezi telefonul la acea versiune. Ține în minte că mai toată lumea spune că dacă actualizezi la iOS 8 un iPhone 4S, ar putea să apară ceva probleme care să-ți îngreuneze telefonul, făcându-l mai încet. Nu pot să îți spun în ce măsură este adevărat, deoarece eu nu am încercat să fac actualizarea și să văd cum se mișcă, dar cum am spus, asta mi-au spus aproape toți cei cu care am vorbit (că iOS 8 ar fi pentru iPhone-urile de la 5 în sus, etc.).

Avantaje și dezavantaje ale iPhone 4S

Ca să conchidem, cum am spus și în articol, dacă ești un utilizator obișnuit și ai nevoie de telefon pentru apeluri, navigare pe internet, Facebook, Whatsapp, navigare prin GPS, fotografii decente, fără să ai nevoie să îți customizezi telefonul și interfața foarte mult și vrei ceva care să nu se blocheze din cauza aplicațiilor ce se strâng cu timpul, atunci iPhone 4S este telefonul potrivit pentru tine!

Avantaje ale iPhone 4S

– Rezistent;

– Se mișcă excelent, fără pic de lag (doar e iPhone ! )

Dezavantaje ale iPhone 4S

– Ecranul de doar 3.5 inch;

– Încă este văzut de majoritatea ca un „telefon de fițe” (dacă putem să numim asta dezavantaj..);

– Bateria (țineți cont însă că este totuși un smartphone!);

– Personalizare dificilă;

– Cameră frontală de doar 0.3MP.

 

Discussion19 comentarii

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.