Lenovo ThinkPad L450

18

Lenovo ThinkPad L450

Seria de laptopuri Lenovo ThinkPad L cuprinde în mod obişnuit laptopuri business extrem de solid construite, cu specificaţii de vârf şi, mai ales în ultima vreme, adaptate unei portabilităţi cât mai bune.

Una dintre ultimele apariţii în cadrul acestei serii este Lenovo ThinkPad L450, un laptop cu diagonala de 14” care beneficiază de noua platformă hardware Intel Broadwell şi care iese în evidenţă prin preţul relativ scăzut al versiunii de bază: 2.800 lei.

Inevitabil, pentru atingerea unui astfel de preţ, producătorul chinez a fost nevoit să accepte unele compromisuri în anumite privinţe, iar în cadrul acestui review încercam să aflăm care sunt acestea şi cât de importante sunt. În funcţie de nivelul compromisurilor îţi vei putea da seama dacă merită să investeşti banii în varianta de bază sau nu. Pe piaţă vor exista şi versiuni mai puternice, însă preţul acestora este destul de piperat comparativ cu varianta de start.

 

Lenovo ThinkPad L450

Ce este Lenovo ThinkPad L450?

Lenovo ThinkPad L450 este un laptop de 14” cu un design spartan şi platformă hardware Intel Broadwell adresat în special persoanelor care au nevoie de un portabil durabil şi rezistent cu tehnologie nouă.

Lenovo ThinkPad L450

Specificaţii tehnice Lenovo ThinkPad L450

Lenovo ThinkPad L450
Ecran TN 14″, 1366 x 768 pixeli
Procesor Intel Broadwell Core i3-5005U
Placa video integrata, Intel 5500 HD
Memorie 4 GB DDR3
Stocare 500 GB 7200 rpm HDD
Conectivitate Wireless N, Bluetooth 4.0, Ethernet
Porturi 3xUSB 3.0, SD card reader, miniDP, VGA, LAN, Kensington Lock
Baterie 6 celule, 48 Wh
OS Windows 8.1
Dimensiuni 338x235x24 mm
Greutate 1.92 kg

Ce ne-a plăcut

Încă de la scoaterea din cutie iese la iveală un dispozitiv spartan din punct de vedere estetic, cu o carcasă rectangulară realizată din plastic mat şi un şasiu ranforsat cu fibră de sticlă. Prin urmare, laptopul este unul rezistent şi excelent contruit, chiar dacă poate nu se ridică la înălţimea notebook-urilor Lenovo ThinkPad din segmentul premium.

Carcasa este neagra complet, cu excepţia logo-urilor Lenovo şi ThinkPad, iar plasticul ales pentru exterior şi interior este unul aderent şi nu atrage amprentele şi murdăria.

Prin prisma modului în care este construit, laptopul este voluminos şi greu la cele aproape 2 kilograme ale sale, însă acest lucru a permis şi implementarea a numeroase porturi pe părţile laterale. Aici putem aminti de cele 3 porturi USB 3.0, VGA, miniDP, conectorul RJ45 LAN sau de Kensington Lock, la care se adăugă opţional şi un SmartCard sau un cititor de amprente.

Lenovo ThinkPad L450

Discussion18 comentarii

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.