Microsoft Office pe Linux cu ajutorul lui Wine

0
Utilizatorii Linux care au nevoie sa acceseze fisiere office, pot folosi diverse servicii/aplicatii cum ar fi LibreOffice, Google Docs sau chiar si Office Web Apps de la Microsoft, insa cel mai probabil printre acestia sunt destui care ar prefera sa poata folosi versiunea desktop a suitei Microsoft Office, disponibila doar pentru sistemele de operare Windows.

Daca si dvs va numarati printre cei care doresc sa poata folosi suita Microsoft Office pe un sistem de operare Linux, una dintre cele mai simple metode prin care puteti face acest lucru este sa instalati aplicatia Wine din magazia de software-uri a versiunii de Linux pe care o folositi (de exemplu, in Ubuntu puteti gasi si instala Wine dinUbuntu Software Center).

Microsoft Office pe Linux cu ajutorul lui Wine

 

 

Wine este un program gratuit care le permite utilizatorilor sa ruleze si sa foloseasca aplicatii create pentru Windows pe sistemele de operare Linux. Acesta este indeajuns de optimizat pentru a putea rula programe cum ar fi suita Microsoft Office.

Cum instalam Microsoft Office pe /linux folosind Wine?

  • cautati si instalati Wine din depozitul de software-uri al versiunii de Linux pe care o folositi

Microsoft Office pe Linux cu ajutorul lui Wine

  • apoi introduceti CD/DVD-ul cu Microsoft Office in unitatea optica a computerului dvs
  • accesati continutul CD/DVD-ului MS Office cu ajutorul file manager-ului, apoi dati click-dreapta pe setup.exe si selectatiOpen with Wine Windows Program Loader

Microsoft Office pe Linux cu ajutorul lui Wine

  • apoi instalati suita Office in aceeasi maniera cum se instaleaza pe un sistem Windows

Microsoft Office pe Linux cu ajutorul lui Wine

Succes!

Nota: Se recomanda instalarea unei versiuni mai vechi de MS Office, avand in vedere ca Office 2010 are anumite probleme de compatibilitate cu Wine iar Office 2013 nu este suportat deloc de program (se recomanda Office 2003, insa si Office 2007 este compatibil).

Leave A Reply