Mortal Kombat X

0
Mortal Kombat X

Seria Mortal Kombat X se află printre noi de foarte multă vreme, multe jocuri de acest gen fiind inspirate din legendara serie ce a definit o întreagă generație de jucători ce a petrecut foarte mult timp în a-și perfecționa stilul de luptă cu fiecare adversar înfrânt și clădi drumul spre victorie. După ce studioul a adus în 2011 un reboot pentru Mortal Kombat și în 2013 a lucrat intens la Injustice: Gods Among Us, iată că nu a stat degeaba și ne-a oferit acuma Mortal Kombat X, o experiență de nouă generație ce aduce numeroase elemente clasice combinate de asemenea și cu noi caractere, mecanici de joc proaspete și numeroase îmbunătățiri.

 

Mortal Kombat X poate că are el mai multe lupte decât o poveste actuală, dar acest lucru nu înseamnă că dezamăgește jucătorii. Acțiunea jocului este amplasata la 25 de ani după jocul precedent, dezvoltatorul putând să aducă unele vechi caractere dar și alți noi luptători. Centrul atenției este setat pe familia Cage, unde între precedentul titlu și actualul, Johnny Cage și Sonya Blade au fost împreună și au avut o fetiță pe nume Cassie, pentru ca mai târziu să divorțeze.

Mortal Kombat X Mortal Kombat X

Odată cu creșterea lui Cassie, povestea este foarte destul de bine înțeleasă de jucători, cu toate că nu se prea potrivește cu ceea ce jucătorii seriei au fost obișnuiți până acum. Avem parte de numeroase elemente ce ne prezintă luptele locuitorilor pentru supremație precum și cetățenii Pământului ce caută să-și apere ținuturile, așezând fundația pentru luptele ce vor urma. Chiar dacă nu este una dintre cele mai bine scrise povești, Mortal Kombat X dispune de o călătorie interesantă ce ajuta și nou veniții în serie să cunoască universul jocului mult mai rapid.

 

Mortal Kombat X dispune din plin de mecanicile clasice de joc ale seriei, pornind de la simpla blocare a atacurilor până la executarea de tot felul de mișcări și scenele X-ray foarte interesante și până la „Fatalities” ce sunt mai înspăimântătoare ca niciodată, asta datorita noilor tehnologi disponibile pe PC și actuala generație de console. Însuși dezvoltatorul a subliniat faptul că noul său titlu este cel mai violent de până acum, dispunând de efecte vizuale realistice alături de mișcări ce cu siguranță de vor impresiona.

 

Cum spuneam, jocul dispune și de numeroase adaosuri, precum noi luptători, noi mișcări și multe altele, alături de un sistem unic pentru fiecare luptător, pentru o unicitate și mai mare. Fiecare luptător dispune de același set de mișcări și abilități. Ai la dispoziție 24 de caractere, fiecare având 3 tipuri de variați, mișcări și fatalități, oferindu-ți destul conținut pe care să-l explorezi în voie. Modul single player durează câteva ore, în funcție de experiența și abilitățile fiecărui jucător. Însă există și conținut suplimentar ce oferă numeroase noi provocări, ce vin prin rotație din partea dezvoltatorului. Modurile de joc suplimentare precum „Test Your Luck” te aruncă în noi lupte și-ți oferă noi provocări pentru a-ți testa abilitățile.

Mortal Kombat X Mortal Kombat X

Jocul dispune de asemenea și de sistemul Faction War, ce oferă încă un plus de motivație pentru jucători. La început vei alege o facțiune, iar fiecare acțiune întreprinsă îți va aduce la finalul săptămâni o provocare. Facțiunea câștigătoare va beneficia de diferite recompense, restul trebuind să-și amplifice eforturile. Mecanicile Krypt sunt și ele din nou prezente în joc, de această dată fiind concretizată într-o experiență la persoana întâi, ce le permite jucătorilor să-și utilizeze monedele pentru a debloca recompense noi ce variază de la costume până la fatilități noi, dar și angajarea împotriva unor creaturi ciudate.

 

De asemenea jucătorii au la dispoziție modul multiplayer online pentru competiții cu adevărat provocatoare, concurând împotriva altor jucători din întreaga lume, având parte și de competiții mai ușoare și de unele parcă imposibile cu veterani adevărați ai seriei. La capitolul de grafică, Mortal Kombat X se prezintă destul de bine, caracterele și scenele de luptă dispunând de numeroase detalii, chiar dacă în unele situații caracterele strălucesc mai mult decât ar trebui, ca și cum ar fi un plastic lucios. Coloana sonoră este una decentă, angajatoare în mai toate situațiile de luptă, completând acțiunea de pe monitor.

Mortal Kombat X Mortal Kombat X

Mortal Kombat X dispune de numeroase lupte, cum era și de așteptat, oferindu-le acestora cea mai mare atenție. Dispune de o diversitate mărită de combinații posibile în joc, ceea ce-i va încânta cu siguranță pe veteranii seriei, nu mai vorbim și de cei noi jucători ce pășesc în serie, ce au la dispoziție numeroase stiluri de luptă și variații, dar și noi mecanici de luptă, ce plasează jocul în topul mult iubitei serii dar nu numai, întrecând și numeroase alte jocuri de lupte corp la corp. În joc ai două opțiuni mari și late: fie pierzi într-un mod dezamăgitor, fie câștigi printr-un gameplay minunat, ce te va recompensa pe măsură pentru efortul depus.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.