Saints Row 4

17

Seria Saints Row a început aproape ca o clona a lui Grand Theft Auto, punând jucătorul în pantofii unui lider de gașcă al unei străzi și punându-l să îndeplinească anumite misiuni devenind cel mai neînfricat și respectat criminal din Stillwater. Celelalte jocuri ale seriei au urmat însă o altă cale, în termenii poveștii, dezvoltatorul vrând să împartă doar mecanicile de bază cu seria celor de la Rockstar Games – Grand Theft Auto, precum masivul open world, sau concentrarea pe criminali. Înafara de asta, accentul a fost pus mai mult pe distracția jucătorului decât pe realism.

 

Saints Row 4 vrea să ne prezinte o nouă direcție pentru franciză, oferind jucătorului accesul la super puteri și transformându-l în Președintele Statelor Unite, având ca sarcină oprirea unei invazii extraterestre din interiorul unui simulator. Dar oare a reușit să îngrădească toate mecanicile de joc pe placul jucătorilor, sau nu, asta urmează să aflăm.

 

Jocul  începe cu o misiune sub acoperire în care jucătorul, alături de loialii lui Sfinți, Pierce și Shaundi, vor să elimine un terorist internațional, prevenindu-l din a bombarda cu o bomba atomică Washington DC, jucătorul reușind să acapareze multa încredere și ulterior devenind Președintele Statelor Unite, angajându-și toți aliații și prietenii în poziții vitale, precum Keith David ca Vicepreședinte sau Ben King ca Șef al Statului Major.

Saints Row 4 Saints Row 4

Din păcate, regulile tale ca Președinte nu vor ține mult, pentru că comandantul extratereștrilor intitulat Zinyak atacă Pământul și aruncă pe toată lumea într-un simulator precum Matrix. Fiind un descurcăreț, vei reuși să scapi din simulator iar cu ajutorul lui Kinzie Kensington te vei plimba în jurul simulatorului, eliberându-ți proprii aliați și creând multe probleme lui Zinyak.

 

În timp ce povestea pare sa parodieze alte jocuri, aceasta este chiar bună și reușește sa facă constant apel la precedentele jocuri, veterani teribili și să-i mențină pe cei noi ce nu sunt așa familiarizați cu universul Saints Row în priză. Mai exista și câteva răsturnări de situație ce le poți anticipa dinainte, dar acestea sunt livrate destul de bine și exista mereu un moment amuzant pentru variate surprize.

 

În ceea ce privește gameplay-ul, Saints Row 4 poate fi jucat la fel ca Saints Row 3, nefiind schimbări semnificative în rândul mecanicilor de bază ale jocului, precum explorarea, condusul sau împușcatul, dar multe alte mecanici au fost adăugate pentru a scoate jocul în evidență. Cele mai vizibile sunt superputerile, mulțumită simulatorului, președintele putând să utilizeze Super Sprint pentru a alerga mai rapid decât orice mașină, Super Jump pentru a sări fără probleme peste orice clădire, cât și a utiliza gheața pentru a îngheța inamicii sau a le da foc trecând pe lângă ei și multe altele.

Saints Row 4Saints Row 4

O mulțime de noi arme își fac apariția în joc, inclusiv o grămadă de arme extraterestre ce trag gloanțe ce ricoșează de la un inamic la altul, sau faimoasa Dubstep ce trage cu unde de șoc audio ce fac mașinile să sară sau dușmanii să danseze. Activitățile secundare sunt acum mult mai variate, o mulțime de provocări, majoritatea fiind legate de superputerile jucătorului, incluzând cluburi de lupte speciale, sau provocări de cățărare pe turnuri extraterestre.

 

Când vine vorba de inamici, există câteva variabile, de la banalii membrii ai unei bande de stradă, iar aici avem câteva întoarceri precum Vice Kings din primul joc al seriei sau Ronin din Saints Row 2 și până la inamicii extratereștrii de toate felurile, mici, mari, slabi sau puternici, fiecare având noi și diferite superputeri, ce pot fi absorbite de tine după ce îl omori. Ca a venit vorba de jucător, vei putea să-ți personalizezi personajul în mare detaliu, putând sa alegi chiar și vocea acestuia din cele 7 disponibile, inclusiv și cea a faimosului actor Nolan North.

 

Grafica jocului arată ceva mai bine decât cea din Saints Row 3, deși cel mai important și vizibil detaliu îl reprezintă îmbunătățirea FPS-urilor ce nici măcar nu sunt clintite atunci când vei intra în lupte haotice, luptând cu diferite puteri sau doar trecând prin oraș folosind o super putere de viteză sau super săriturile. Coloana sonoră este chiar reușită și cum am fost obișnuiți de seria Saints Row, există o mulțime de radiouri în joc.

Saints Row 4 Saints Row 4

Saints Row 4 este astfel unul dintre cele mai amuzante jocuri ce posedă un open world imens, atunci când vine vorba de poveste și caractere. În timp ce-l poți juca exact precum titlul precedent, conducând și împușcând în stânga și dreapta, superputerile îl fac și mai interesant, mult mai amuzant și cert spun revigorant, față de alte titluri open world. Deși exista o șansă de a experimenta mici probleme pe ici pe colo, Saints Row 4 este tot un joc impresionant, cu o tonă de conținut de explorat.

GRAFICĂ – 8.5
GAMEPLAY – 9.5
POVESTE – 9
SUNET – 9
Saints Row 4

Discussion17 comentarii

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.