Statui din bronz

0

Istoria este dovada vie a capacității unui popor de a lăsa urme demne de admirație a vitejiei și a puterii lui printre alte popoare, a înțelepciunii și talentului unor oameni reprezentativi ai acelui popor. Figuri impunătoare ale unor conducători pricepuți, care au inspirat respect, teamă și au constituit un model de urmat pentru generațiile următoare impun păstrarea lor vie în amintirea și în viața acestora din urmă.

    Statuile au constituit încă din vechi timpuri reproducerea unor puteri general recunoscute, a unor oameni importanți dintr-o societate, a unor nume în literatură, personalități din muzică, medicină, artă și alte domenii de excelență.

Pentru conservarea și dăinuirea acestor reprezentări ale indivizilor peste veacuri, s-a căutat cel mai bun material în ceea ce priveste rezistența, duritatea, raportul antifricțiune.

      Bronzul s-a dovedit a fi materialul cel mai potrivit pentru confecționarea unor obiecte cum sunt statuile, deoarece este un aliaj de cupru, staniu, aluminiu și alte metale. Acest aliaj se mai folosește și la confecționarea unor obiecte decorative, medalii, robinete, statuete, bijuterii și multe altele.

Încă de când a fost descoperit, din mileniul al II-lea î.Hr. acest aliaj a fost des folosit de către armate pentru confecționarea armelor și a uneltelor, mai dure decât oțelul de cea mai bună calitate obținut în zilele noastre.

Așa cum ne confirmă și expresia “caracter de bronz”, care înseamnă un caracter ferm, neclintit, personalităților din trecut și din prezent care au avut un astfel de caracter le pot fi aduse omagii prin turnarea unor statui de bronz, obiecte de artă rezistente în timp.

Bronzul se utilizează foarte bine prin turnare, laminare, extrudare sau forjare, fiind dur și foarte rezistent. Datorită rezistenței acestui metal, se situează în topul metalelor prețioase, fiind folosit pentru turnarea medaliilor oferite în competiții câștigătorilor locului al-III-lea. Se mai folosește și la turnarea clopotelor de biserică.

   O firmă cu principii de calitate înaltă în ceea ce privește realizarea acestor monumente de artă, urmărește să reproducă întocmai portretul personalității reproduse, folosind tehnici potrivite de turnare a bronzului: turnare liberă sau tehnica cerii pierdute. Aceasta poate de asemenea să proiecteze și să realizeze propriile modele, parcurgând un proces complet de realizarea a obiectului de artă comandat.

 

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.