The Crew

0

Jocurile de curse și-au menținut ritmul constant în ultimii ani, jucătorii bucurându-se pe sfârșit de an de titluri precum DriveClub special pentru cei de pe PlayStation 4 iar Forza Horizon 2 pentru consolele Xbox One și Xbox 360. Însă jucătorii de pe PC au simțit lipsa unui titlu major, întrucât Need for Speed nu a mai primit nici un titlu în acest an, așa ca aceștia s-au putut delecta cu noul titlu al celor de la Ubisoft, The Crew.

 

The Crew a fost posibil datorită colaborării dintre Ivory Tower și Ubisoft Reflections, ce au vrut să ofere o experiență online într-o lume în care jucătorii pot concura uni împotriva altora, pe diferite tipuri de terenuri și cu mașinile lor favorite din viața reală. Jocul a cunoscut o mulțime de testări beta înainte de a fi lansat oficial, așa ca a venit timpul să fie și lansat oficial, lucru ce s-a întâmplat la începutul lunii Decembrie, fiind disponibil atât pentru jucătorii de pe PC, cât și pentru Xbox One, Xbox 360 și PlayStation 4. Dar oare a reușit jocul să ofere o experiența de joc la un standard pe care în special jucătorii de pe PC l-au impus în ultimi ani?

 

În timp ce unele titluri racing au decis să renunțe la o poveste interesantă, The Crew dispune de o oarecare poveste, fie ea bună sau rea. Vei intra în rolul lui Alex, un șofer de curse ilegale din Detroit, ce a fost trimis în închisoare pentru o crimă pe care nu a făcut-o. Acesta va fi eliberat de un agent FBI ce încearcă să prindă autoritățile corupte ce l-au arestat pe Alex și acuma fac contrabandă cu droguri, mașini și alte bunuri pe teritoriul Statelor Unite.

The Crew The Crew

Acum va fi sarcina ta să te infiltrezi în în clubul lor ilegal, concurând în diferite curse și să completezi diferite sarcini până când vei ajunge în top, pentru a pune mâna pe principalul șef al întregilor operațiuni, cât și partenerii acestuia din partea autorităților. Desigur nu pare a fi cine știe ce poveste, dar față de unele titluri ce nici măcar nu au mai introdus una în joc, The Crew este superior prin simpla prezență a acesteia.

 

The Crew este conceput drept un titlu de curse online, dar în special la începutul acestuia nu prea te vei simți că ești într-o lume cu alți jucători. Desigur, jocul prezintă o lume deschisă imensă ce cuprinde Statele Unite, plină de mașini de tot felul, controlate atât de regionali cât și de membrii ai bandei 5-10 controlați de AI, ce-ți va lăsa impresia că banda dispune de membrii ce patrulează pe străzi.

 

Cu toate aceștia, jucătorii din viața reală nu sunt foarte mulți într-o sesiune de joc și deseori nu se află aproape de locația imediata a ta. Vei putea să conduci până la aceștia, doar că interacțiunea cu aceștia este destul de greoaie. Acest lucru poate că este unul dintre cele mai urâte părți din joc, întrucât să participi la curse de stradă de unul singur poate fi destul de dezamăgitor. Astfel dacă nu ai o gașcă de prieteni cu care să te distrezi, ți se va părea destul de greu să stabilești conexiuni cu alți jucători din lumea jocului.
La capitolul de gameplay, The Crew oferă o experiență racing standard, cu evenimente ce implică curse pe circuite închise, sprinturi din punct în punct, cât și cele standard precum cursele drag și altele din titluri standard. Există de asemenea și evenimente speciale ce implică puncte de control și evadarea de pe radarul poliției.  Acestea uneori se pot dovedi destul de frustrante, întrucât unele curse pot ține și o oră, uneori plictisindu-te de acestea. Urmăririle polițiștilor sunt destul de enervante datorită faptului că aceștia insista foarte mult și sunt destul de puternici, putând să țină mai tot timpul pasul cu tine, indiferent de cât de evaziv ai fi, trimițând pe urmele tale și un elicopter pentru a-ți face viața mai „ușoară”.

The Crew The Crew

Cu toate acestea gameplayul din The Crew se ridică la un standard impus de alte titluri racing, inovând doar puțin atunci când vei conduce prin lumea jocului, jocul dispunând de tot felul de provocări, împrăștiate pe o hartă uriașă. Harta jocului putem spune că este singurul lucru unde acest titlu excelează, putând să explorezi întreg teritoriul Statelor Unite cu unele orașe mari precum Chicago, Los Angeles, San Francisco sau Las Vegas. Acestea se prezintă destul de bine în concordanță cu realitatea. Jocul începe cu tine în Detroit, încetul cu încetul putând să treci prin mai toate orașele importante ale Statelor Unite.

 

Vei porni, cum era și de așteptat, cu o mașină mediocră pe care va trebui să o îmbunătățești deblocând echipament mai performant. Va trebui să alegi dintre mai multe clase de specificații, precum Street, Raid, Dirt, Performance și Circuit. Fiecare dintre acestea dispune de avantaje și dezavantaje. Pentru a câștiga noi piese va trebui să închei evenimente și diferite provocări, putând ba chiar să cheltuiești bani reali prin microtranzacții, pentru a-ți achiziționa noi mașini sau pachete speciale. Progresul este singurul ce-ți va asigura performanțe din ce în ce mai bune pentru mașina ta.

 

Pe lângă misiunile ce pot fi completate solo, dar există și o mulțime ce pot fi încheiate cooperativ cu alți jucători, pe lângă cele competitive în care vei concura împotriva altor jucători. Deși acestea sunt destul de distractive, uneori timpul de așteptare a altor jucători îți poate diminua mult experiența de joc. Acest lucru diminuează întreg conceptul online al jocului, serverele celor de la Ubisoft dovedindu-se destul de neregulate în performanțe. Dacă nu ai probleme cu timpul de așteptare și cu unele căderi de conexiune, nu ar trebui să vezi nici un impediment în The Crew la capitolul conexiune online.

The Crew The Crew

Grafica din The Crew pe cealaltă parte arată destul de bine, texturile zonelor fiind destul de bine realizate, doar că atunci când vei pătrunde în alte zone, vei putea observa o ușoară scădere a cadrelor pe secundă. Coloana sonora se prezintă în mod normal bine, având la dispoziție o mulțime de posturi radio pe care să le alegi. Cu toate acestea sunetele mediului înconjurător și cele ale mașinilor sunt ceva mai scăzute, iar odată cu prezența unui dialog, experiența audio se diminuează. Per total în The Crew era loc de mult mai bine, dar ținând cont de ceea ce dezvoltatorul a încercat să realizeze putem spune că nu a ieșit atât de rău, dar nici excelent. The Crew, un titlu racing pe care îl poți încerca, doar nu prea mult căci te vei plictisi.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.